За периода от 11 до 17 ноември са констатирани 1248

...
За периода от 11 до 17 ноември са констатирани 1248
Коментари Харесай

Над 1200 нарушения по пътищата са констатирани за седмица в област Сливен

За интервала от 11 до 17 ноември са установени 1248 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата в област Сливен, оповестиха от пресцентъра на регионалната полиция.

В това число за скорост, неспазване на пъти знаци, погрешно държание на пешеходци, лишаване на преимущество на пешеходци, погрешно паркиране, както и за погрешно придвижване на колела и самостоятелни електрически транспортни средства (тротинетки).

Съставени са 188 актове за административни нарушавания и 1060 фишове, от които 502 електронни за превишаване на скоростта. Установени са  водачи, използвали алкохол, от които двама с над 1,2 промила. Трима са отказали да бъдат тествани за приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Санкционирани са пет неправоспособни водачи. Наложени са 48 наказания за нарушавания на разпоредбите за престой и паркиране в регионите на пешеходни пътеки, кръстовища и на спирки, глобени са 63 пешеходци за секване на нерегламентирани места.

Благодарение на повишения надзор по пътищата от средата на август в региона се регистрира внезапен спад в тежките произшествия и в броя на починалите и ранените. Сред ограниченията за надзор са активизиране на всички служители на реда, включването на патрулите по защита на публичния ред. Завишен е броят на инспекциите за алкохол и опиати, като при констатиране на водачи от други райони, неотложно се известява полицията там за превантивно наблюдаване. На водачи, открити след приложимост на алкохол, опиати, отвод, недееспособност за последните три години, се вършат протоколи за предизвестие и непрекъснато наблюдаване от районните инспектори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР