За период от три седмици през февруари и март оригиналът

...
За период от три седмици през февруари и март оригиналът
Коментари Харесай

Отпечатана картина замени оригинала в галерия, никой не забеляза



За интервал от три седмици през февруари и март оригиналът на шедьовъра на Йоханес Вермер „ Момичето с перлената обица “ е бил сменен с отпечатано копие в галерията Маурицхойс в Хага, Холандия. Размяната е била наложителна, защото картината е трябвало да бъде свалена за обзор и изследване с нови аналитични принадлежности.

Копието е отпечатано с принтеча Océ на Canon. По-интересното обаче е, че, съгласно компанията, никой от посетителите на галерията през упоменатото време не е усетил направената смяна.

Прочетете още: Canon възнамерява усилване на фокуса върху безогледалните фотоапарати

С помощта на новаторската технология „ акуратен щемпел “, принтерът е възпроизвел творбата в най-малки елементи – в това число и щрихите на четката на холандския живописец. Йоханес Вермер, живял и творил в холандския град Делфт през 17 век, е прочут с дребния си брой картини поради късия си живот и изключителната си точност като художник.

Технологията на Canon реализира висок резултат на реалистичност с помощта на слагането на доста пластове мастило върху повърхността. Това разрешава на копирния уред да възпроизвежда освен функционалностите, само че и текстурата на истинската живопис. По този метод могат да се разграничат ясно освен цветовете, нюансите и оттенъците, само че и линиите на четката на истинската живопис.

„ Прекрасно е, че тази технология за изпъкнал щемпел дава опция на посетителите на музея да се насладят също толкоз пълноценно на даден шедьовър, до момента в който оригиналът е обект на неизбежно проучване “ - споделя Емили Горденкер, шеф на галерията Маурицхойс в Хага.

Оригиналът на картината „ Момичето с перлената обица “, която е сътворена към 1665 година, към този момент е сложена на мястото си.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР