За период от 2 г. политиците успяха 10 пъти да

...
За период от 2 г. политиците успяха 10 пъти да
Коментари Харесай

Василев: Заплахата за финансовата стабилност не е новина, доходите се разхищават

„ За интервал от 2 година политиците съумяха 10 пъти да създадат неща, които утежняват обстановката. За мен не е никаква вест това, че има съществени рискове за финансовата непоклатимост на страната ”. Това съобщи някогашният министър на стопанската система Николай Василев в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS.
Прочетете още
„ Не упреквам в нищо служебния кабинет, по-скоро съм на страната на финансовия министър и я поддържах тя да не внася бюджет за 2023 година В Народното събрание щяха да се упражнят с още 10-20 милиарда лева раздавания и нещата щяха да са по-зле от преди. Бюджет с 3% недостиг не е рестриктивен въобще ”, сподели Василев.

По думите му бюджетът би трябвало да е без недостиг за 2020-та, 2021-ва, 2022-ра година. „ Не виждам никаква икономическа причина в най-богатите години в историята на България непрекъснато да имаме големи дефицити и да приказваме за финансова неустойчивост. М.г. изхарчихме 10 милиарда лв. за ток. Доходите в никакъв случай не са били толкоз разхитителни, колкото сега ”, сподели Василев.

Той назова някогашния финансов министър Асен Василев – „ обществен министър ”. „ Той е единственият финансов министър на прехода, който се държа като обществен от самото начало. Никога не бях виждал синдикати да са обезпокоени от бюджетната политика на страната поради финансовата непоклатимост. Аз не позволих лапсус ”, отбрани се Николай Василев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР