За период от 12 години държавата трябва да купи бойна

...
За период от 12 години държавата трябва да купи бойна
Коментари Харесай

Държавата ни ще се бръкне с умопомрачителните 1,2 милиарда лева за бойна техника! Какво ще бъде закупено с тази сума?

За интервал от 12 години страната би трябвало да купи бойна техника на планирана стойност 1 милиард и 220 милиона лв., без Данък добавена стойност, мита и налози.
Проектите за капиталов разход за “Придобиване и поддръжка на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада” и за “Придобиване на нов вид военен самолет” бяха прегледани на съвещание на Съвета по защита през днешния ден.

След разискването министърът на защитата Красимир Каракачанов взе решение да започва процедурата за представянето на плановете за разглеждане в Министерския съвет и за приемането им от Народното събрание, оповестиха от пресцентъра на МО.

Главната цел на плана за “Придобиване и поддръжка на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада” е да се изградят модерни, съвместими със съдружниците от НАТО и Европейски Съюз, качества на Сухопътните ни войски за осъществяване на интервенции по гарантиране на националния суверенитет и самостоятелност.

Втората не по-малка по значителност цел е да се построи народен промишлен потенциал за поддръжка на виталния цикъл на добитите техника и въоръжение. Проектът за придобиване на съществена бойна техника за Сухопътните войски включва придобиването на бойна и специфична техника, в допълнение съоръжение и образование на личния състав, който ще експлоатира техниката.

С неговата реализация се планува придобиване на   150 броя бойна и специфична техника   за три батальонни бойни групи, на системи и в допълнение съоръжение.

Проектът за придобиване и поддръжка на главната бойна техника би трябвало да се осъществя за 12 години. Прогнозната стойност е в размер на 1 милиард и 220 милиона лв. (без Данък добавена стойност, мита, налози и други държавни вземания и финансови тежести, налагани от Република България). От тези средства за придобиването на 150 единици бойна и специфична техника са избрани 1 милиард и 20 милиона лв., а за придобиване на системи и в допълнение съоръжение – 200 милиона лева

Проектът планува и придобиването на 16 броя самолети   на два стадия по осем самолета. Първите самолети следва да бъдат доставени до две години от подписване на контракта. loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР