За пътя на Копринката“ сме говорили още от предния парламент.

...
За пътя на Копринката“ сме говорили още от предния парламент.
Коментари Харесай

Мирчев: С нас са се свързвали фирми, изнудвани от пътя на Копринката

„ За „ пътя на Копринката “ сме говорили още от предния парламент. Той е доста забавен пловдивски път. С нас са се свързвали компании, които под една или друга форма са били изнудвани от „ пътя на Копринката “. Става въпрос за кръг от съветници към президента или по-скоро консултант. Интересното е, че тези сигнали са стигали до президентството, само че няма реакция от президента “.

Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев пред bTV.

„ Не съм го чувал за консултант като Пеканов или Димитър Стоянов, а единствено за един съответен. Никой не пита президентът какво мисли за тези сигнали, получавал ли е такива, прокуратурата работила ли е по тях. Всичко подухва на това, че президентът под една или друга форма е имал полза от това, което се случва. И прокуратурата към този момент е под въздействие на президентството, и ДАНС и част от другите служби са под контрола на президента “, добави Мирчев.

Предни дни ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски насочи питания към основния прокурор, основния секретар на Министерство на вътрешните работи и шефовете на ДАНС и КПКОНПИ за делата „ Кешгейт - пътят на Копринката на името на президентския консултант Николай Копринков и “касиерите на президента “. 

По думите му ПП-ДБ не е внасяла такива сигнали, защото няма съответни данни отвън недоволствата на избрани лица.

„ Регулатори в България, които да работят – няма. Единственият работещ регулатор в Българска народна банка и това се вижда по верните стъпки за влизането в еврозоната. Практиката до момента е следната – има политици, които подчиняват самите регулатори, звънят по телефона и споделят: „ тук ще ми пуснеш тая договорка, тук не, този не го удряй “. За да работят регулаторите, би трябвало да има явен механизъм, който скоро ще бъде обсъждан в Народното събрание и показан пред обществото “, уточни Ивайло Мирчев.

„ Как беше досега? Определена бизнес конструкция има избран бизнес проблем или проблем в съда. Те знаят на кого да звъннат по телефона. Има си такива брокери в правосъдната система и в прокуратурата. Те се обаждат и знаят какъв брой и на кого да си платят и той да им реши казуса “, сподели Ивайло Мирчев.

 
По думите му мутренските времена не са си тръгвали от България.

„ Да забележим на кого са концесиите на плажовете, кой владееше до неотдавна „ Капитан Андреево “, кой владее част от паркингите в София, кой има мощно наличие в ЦГМ в София, в общинския съвет – това си бяха все мутри. Те не са изчезнали по някакъв метод, част от тях се избиват по улиците, другите си остават “, добави той.

По думите му през последните 9 месеца концесии на мутри не са давани.

Ивайло Мирчев е един от създателите на законопроекта за това България да си върне съветския комплекс „ Камчия “.

„ Камчия е прелестно място, което е харизано на московската община от българската страната по един възмутителен метод. В момента там има монумент на Маршал Толбухин. По-лошото е, че с тази морска база се употребява така наречен мека мощ за въздействие вътре в страната на избрани съветски ползи. Нашата цел е не просто да върнем „ Камчия “ и да развеем байрак, а да има правдивост. 

По думите му доста забавни лица, свързани с съветската страна, имат парцели в България, за част от които даже няма документи. Страна ни е подарявала на Русия доста парцели, сподели Мирчев.

„ Нашата цел е не да насочим сила против Русия, а да имаме явен правилник да се замразяват активите на всички глобени по съответния европейски правилник лица. Тези активи най-вероятно ще бъдат предоставяни на търг или на Украйна. „ Камчия “ евентуално ще бъде продадена по естествен метод както и други активи, а по-късно българската страна ще взе участие във възобновяване на Украйна “, разясни депутатът от ПП-ДБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР