За Пътя на Копринката се говори от 2021 г., аз

...
За Пътя на Копринката се говори от 2021 г., аз
Коментари Харесай

Илина Мутафчиева, ПП–ДБ: От кръга на Пътят на копринката са искали процент от бизнесмени от Попово за обществени поръчки

За " Пътя на Копринката " се приказва от 2021 година, аз съм чувала за това през 2019 година Надявам се прокуратурата да прегледа сигналите от предприемачи, че са били изнудвани. Подавани са и в президентството, само че не са били обсъждани. Знам за хора от моя изборен регион - Търговище. По-конкретно от Попово. Това сподели за " Офанзива с Любо Огнянов " Илина Мутафчиева, народен представител от ПП–ДБ, съобщи Факти.

" Опитвали са се да вземат участие в публични поръчки, а непосредствено от хора от кръга на " Пътят на копринката " - близки до президентската институция, им е казвана сумата, с която ще бъдат определени - сериозна като %. Това се е случило по време на служебните кабинети - по-точно на този на Гълъб Донев ", разкри още тя.

Според нея неслучайно е определено като название 3 март, която е дата, мотив за разделяне. " Сраженията през миналата седмица за първи път минават от Народно събрание към Президентството, само че месеци наред виждахме по какъв начин Радев си разрешава неща, които президентът не трябва да си разрешава. Юристи приготвят по-подробна информация за основанията за импийчмънт. Още от времето на служебните кабинети се приготвя план на Радев. Това не е просто догадка, към този момент има непокътнато име и патент. Все повече хора приказват за сходен сюжет. Ще забележим дали ще се нареждат за евроизборите ", уточни Мутафчиева.

По думите ѝ общественият министър Шалапатова се оправя доста добре и печели доверието на " Зелено придвижване ". " Янек Попов работи в по-бавни темпове, комуникира нещата постфактум и основава напрежение. Затова свалихме поддръжката си от него. Според мен акад. Денков би се справил ослепително като външен министър ", изясни тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР