За пътници от трансокеански полетиПреболедуването трябва да се докаже с

...
За пътници от трансокеански полетиПреболедуването трябва да се докаже с
Коментари Харесай

САЩ въвеждат задължителен тест и за ваксинирани

За пасажери от трансокеански полети
Преболедуването би трябвало да се потвърди с два документа

Считано от 6 декември, всички жители, без значение от имунизационния им статус и народност, които идват в Съединени американски щати с въздушен превоз, би трябвало да показват пред самолетната компания, с която пътуват, негативен резултат от NAA тест (вкл. PCR) или антигенен тест, изработен до 24 часа преди качването в самолета, оповестиха от пресцентъра на българското министерство на външните работи. Разпоредбата се съдържа и в уеб страницата на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати.

По информация на посолството ни във Вашингтон, освободени от това условие са децата до 2-годишна възраст, както и жителите, преболедували COVID-19 през последните 90 дни. Преболедуването е належащо да се потвърди по едно и също време с показване на два документа: позитивен резултат от тест за COVID-19, изработен до 90 дни преди пътуването, както и документ за изцеление от здравно заведение или от доктор с дата и автограф, осведомят от министерството.

Друго условие към идващите с въздушен превоз в Съединени американски щати е да попълнят и показват форма по пример.

От министерството напомнят, че жителите, идващи по въздух в Съединени американски щати, са длъжни да показват на самолетната компания и доказателство за приключена имунизация против COVID-19 с ваксина или утвърдена за непрекъсната или изключителна приложимост от Агенцията по храните и медикаментите на Съединени американски щати или от Световната здравна организация.

В уеб страницата на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите пък се споделя, че те не престават също по този начин да предлагат всички пасажери на интернационалните полети да си създадат тест за ковид в границите на 3 до 5 дни след идването.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР