За първото тримесечие на годината митническите служители на МП Летище

...
За първото тримесечие на годината митническите служители на МП Летище
Коментари Харесай

Тарикат пробва да внесе 1650 кутии цигари, летище "Пловдив" го глоби с 18 060 лева

За първото тримесечие на годината митническите чиновници на Министерство на правосъдието " Летище Пловдив " при инспекции на 163 полета по постоянни интернационалните линии са задържали общо 266 640 къса цигари, по-голяма част от които с български акцизен бандерол.

Всички тютюневи произведения са били предопределени за изнасяне от страната за страни от Западна Европа, измежду които Англия и Германия. Съставени са общо 32 акта за нарушавания на митническото и на акцизното законодателство.

Броят на откритите случаи е повишен по отношение на нараствания брой пасажери и полети от началото на годината, а тласък за нарушителите се явява релативно ниската цена на тютюневите произведения у нас по отношение на цените на цигарите в други европейски страни.

Най-голямото количество тютюневи произведения са открити през януари в багажа на пасажер, пътуващ за Лондон - 33 000 къса (1650 кутии) цигари. На нарушителя е наложено административно наказване - санкция в размер на 18 060 лева

На второ място по хванати количества за първото тримесечие на 2022 година се подрежда пътничка, заминаваща също за Лондон, само че през месец март, която пробвала да придвижи в багажа си 20 000 къса (1000 кутии). По случая е формирано административнонаказателно произвеждане.

Само за първите 10 дни на април на Министерство на правосъдието " Летище Пловдив " са арестувани 3526 кутии (70 520 къса) цигари.

Агенция " Митници “ припомня, че пасажерите, употребяващи въздушен превоз, могат да изнасят от страната до 40 кутии цигари с български бандерол, в случай че пътуват за друга страна членка на Европейски Съюз, и до 10 кутии цигари, в случай че пътуват за трета страна. Пътуващите следва да се срещнат и с разпоредбите в приемащата страна, където лимитите могат да бъдат по-рестриктивни.

Пътници, които придвижват количества по-големи от лимита, подлежат на санкция в случаите, когато пътуват за страна от Европейски Съюз - от 1000 до 4000 лева при първо нарушаване (от 3000 до 6000 лева при второ) и от 200 до 250 на 100 от продажната цена на цигарите, когато пътуват за страна отвън Европейски Съюз. Цигарите, предмет на нарушаването, се задържат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР