За първото тримесечие на 2019 г. Турция е намалила вноса

...
За първото тримесечие на 2019 г. Турция е намалила вноса
Коментари Харесай

Турция е намалила вноса на руски газ 1,8 пъти за периода януари – март


За първото тримесечие на 2019 година Турция е понижила вноса на съветски газ с 43 % или 1,75 пъти – до 4,522 милиарда куб м от 7,917 милиарда куб м за аналогичния интервал на 2018 година, излиза наяве ос тримесечния доклад на „ Газпром “. Това е най-ниското равнище за десетилетието. По-слаб през първото тримесечие е бил вносът единствено през 2010 година - 4,323 милиарда куб м.

Страната страда от валутната и икономическа рецесия, която понижава покупателните благоприятни условия в стопанската система. От друга страна страната се употребява от изгодите от диверсификацията на доставките и усилва покупката на газ от Азербайджан, както и на LNG на международния пазар, регистрират от компанията.

От началото на годината (по данни на Съвета за контролиране на енергийния пазар на Турция, EPDK), доставките на LNG в страната са надхвърлили доставките на газ по газопроводите от Русия (през 2018 година доставките от „ Газпром “ са били над вноса на LNG общо). През януари 2019 година от Русия, Турция е получила 1,837 милиарда куб м, а втечненият газ е 2,34 млрд.куб м, през февруари – 1,214 милиарда куб м и 1,693 милиарда куб м, подред данни на съветските организации. Те напомнят, че Турция желае понижаване на цената на съветския газ, като напомнят общата конференция на президентите на двете страни от началото на месец април.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР