За първо по рода си позвъняване през смартфон в мрежа

...
За първо по рода си позвъняване през смартфон в мрежа
Коментари Харесай

Извършиха първо по рода си позвъняване през смартфон в 5G мрежа

За първо по рода си позвъняване през смарт телефон в мрежа от пето потомство (5G) оповестиха две софтуерни компании – шведската Ericsson и американската Qualcomm.

Телефонната сесия е осъществена в лаборатория на Ericsson в шведския град Киста с тестов устройство с форм-фактор на смарт телефон по безжична връзка (OTA) с потребление на милиметрови талази (mmWave) на периодичност 39 GHz в режим NSA (Non-Standalone), предава TechNews.

За задачите на опита е употребена комерсиална точка за радиодостъп 5G NR AIR 5331, предавателни устройства на Ericsson, 5G модем Qualcomm Snapdragon X50 и радиочестотна подсистема.

Позвъняването с предаване на данни в лабораторни условия се явява продължение на тестванията за съгласуемост (IODT), които се организират от 2017 година с потребление на базови станции 5G NR на Ericsson, идни да влязат в употреба, и прототипи на абонатни устройства 5G NR на Qualcomm Technologies.

Тестът ознаменува сполучливото реализиране на междинни цели по пътя към комерсиално внедряване на инфраструктури, смарт телефони и други мобилни устройства по стандарта 5G NR. Освен това сходни решения разрешават на световни оператори и производители на автентично съоръжение да организират полеви тествания на лични мрежи и устройства.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР