За първия празник на цветята в Сандански, който ще продължи

...
За първия празник на цветята в Сандански, който ще продължи
Коментари Харесай

Деца засадиха цветя във формата на антична мозайка в Сандански

За първия празник на цветята в Сандански, който ще продължи до неделя, деца от разнообразни учебни заведения в курортния град засадиха цветя във формата на антична мозайка. От археологическия музей в града раздадоха на възпитаници над 200 бегонии, които да засадят на особено несъмнено в парка на музея място.

В продължение на три дни деца от Сандански се запознаваха с празника Цветница, с културното завещание в курорта, античните християнски знаци и екологията. И всяко от тях засади своето цвете.
Антония Кочева - чиновник в Археологически музей - Сандански: Във формата на античен християнски знак, което могат да видят децата в мозайките на базиликата на свещеник Йоан, тъй че всяко дете да се научи, че би трябвало да прави нещо с изключение на да пази наследството си би трябвало и да оказва помощ и да се грижи за него
От Археологическия музей в Сандански избрали децата да създадат от цветя античен християнски знак на няколко хилядолетия, прочут още от антична Индия - слънчев или знак на Слънцето.

Антония Кочева: Вече в ранното християнство този знак е знак на успеха на Христос над гибелта и знак на безконечния живот и защото ние през днешния ден на Цветница честваме насладата и вярата за избавление на човечеството взехме решение, че това е най-хубавият знак, който могат да създадат децата.

От културната институция споделиха, че не пропущат на всеки огромен празник да ангажират децата от града с просветителна цел посредством разнообразни занимания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР