За първите седем месеца на 2019 г. в парламента са

...
За първите седем месеца на 2019 г. в парламента са
Коментари Харесай

Депутатите се отчетоха с 84 приети закона тази годината

За първите седем месеца на 2019 година в Народното събрание са приели 84 закона, 125 решения и едно послание към българския народ, оповестиха от пресцентъра на законодателния орган.

През седмата си сесия 44-ото Народно заседание е приело 41 закона и 65 решения. За интервала от 7 май до 31 юли 2019 година в Народното събрание са импортирани 57 законопроекта, като 26 от тях са на народни представители. Постъпили са 73 плана за решения, от тях 64 са от депутати.

По време на седмата си сесия 44-ото Народно заседание е приело промени в Закона за енергетиката, в Закона за ограниченията против изпирането на пари, в Закона за държавната благосъстоятелност, в Закона за лечебните заведения, в Закона за здравето, в Закона за политическите партии, в Изборния кодекс и други Парламентът е имал 34 постоянни и едно изключително пленарни съвещания.

От началото на 2019 година Народното събрание е имало 79 постоянни и две изключителни пленарни съвещания. В Народното събрание са импортирани 117 законопроекта, 133 планове за решения и един план на послание. Народното събрание е приело 84 закона, 125 решения и едно послание към българския народ.

Парламентарният надзор през седмата сесия на 44-тото Народно заседание е 27 часа и 47 минути в 9 пленарни съвещания.

В Народното събрание от 7 май до 31 юли 2019 година са постъпили 277 въпроса и 14 питания. В този интервал са извършени четири чувания на министри и едно обсъждане по запитване.

Министрите са дали отговор на 218 въпроса и 6 питания. На най-вече въпроси и питания са дали отговор министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова - 45, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев - 34.

След тях е новият-стар министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева - с 22 въпроса, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на труда и обществената политика Бисер Петков - по 15.

Финансовият министърът Владислав Горанов е дал отговор на 14 въпроса. С идентичен брой - по 13 въпроса, са отговаряли вицепремиерът по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов и неговият сътрудник - просветният министър Красимир Вълчев.

Новият министърът на правораздаването Данаил Кирилов, който одобри поста от напусналата Цецка Цачева е дал отговор на 12 въпроса. Министърът на околната среда и водите Нено Димов - на 10 въпроса. С идентичен брой отговори на депутатски питания са и министърът на културата Боил Банов и енергийният министър Теменужка Петкова - по 7.

Най-много въпроси и питания са от депутатите-социалисти Георги Гьоков - 30, Валентина Найденова - 20, Георги Стоилов - 13, Дора Янкова - 11.

След тях е някогашният екоминистър от Движение за права и свободи Джевдет Чакъров. Той и депутатите от Българска социалистическа партия Антон Кутев, Кристина Сидорова и Любомир Бонев - по 10.

Очаквано, от ПГ " Българска социалистическа партия за България " са внесли най-вече въпроси и питания - 213 въпроса и 13 питания.

От ГЕРБ са имали 31 въпроса и едно запитване, от Движение за права и свободи - 15 въпроса. Патриотите са задали 14 въпроса, а от партия " Воля " - 1 въпрос.

Припомняме, на 17 февруари депутатите на Българска социалистическа партия напуснаха Народното събрание. Според социалистите приемането на предлагането на Движение за права и свободи за промени в Изборния кодекс от страна на ГЕРБ, Движение за права и свободи и НФСБ нарушава законността, свободния избор на българските жители и гаранциите за почтени избори.

Тогава те сложиха условия за връщане в пленарна зала:

- избор на нов състав на ЦИК;

- връщане на преференциите;

- ново разискване на машинното гласоподаване.

Народните избраници от левицата взеха решение да се върнат в зала на 28 май 2019 година на съвещание на националния съвет на Българска социалистическа партия. Предложението бе направено от водача в оставка Корнелия Нинова, която по-късно отдръпна оставката си. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР