За първите пет месеца на годината при катастрофи в страната

...
За първите пет месеца на годината при катастрофи в страната
Коментари Харесай

190 жертви по българските пътища за 5 месеца

За първите пет месеца на годината при произшествия в страната са починали 190 души, а 3126 са ранени, сподели през днешния ден на полемика във Варна началникът на отдел " Пътна полиция " при Групово дело " Национална полиция " комисар Бойко Рановски, представен от Българска телеграфна агенция.

Броят на тежките катастрофи от началото на годината е 2426. По думите на Рановски в съпоставяне със същия интервал на предходната година злополуките са с 85 повече. Загиналите са с 35 по-малко, само че броят на ранените е повишен с над 200.

В страната има седем полицейски дирекции, където злополуките са нарастнали, добави той. Най-голямо е нарастването на случаите в Хасковско.

Според Рановски от значително значение е регламентирането на връчването на наказателните постановления от контролните органи. Документите ще се дават незабавно на нарушителя, а не след това той да бъде търсен, изясни Рановски. Той посочи, че измененията плануват чужденците, престъпили закона, да си заплащат санкцията незабавно.

Проблемите по пътищата в цяла Европа са едни и същи, добави евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. Той напомни, че упоритостта на Европейска комисия е до 2020 година жертвите да намалеят с 50 на 100, само че изрази подозрение, че това ще стане.

Според Радев потреблението на автоматизирани средства за надзор би трябвало да се усили, защото те са безпристрастни и лимитират опциите за корупционни практики. Необходим е и доста по-бърз режим за налагане на наказванията и санкциите, както и добра събираемост, с цел да не остава възприятие за безотговорност у нарушителите, добави Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР