За първите 8 месеца на годината имаме на 6,5 млн

...
За първите 8 месеца на годината имаме на 6,5 млн
Коментари Харесай

Ангелкова: България се търси като дестинация, предлагаща качество

За първите 8 месеца на годината имаме на 6,5 млн задгранични туристи, като растежът по отношение на предходната година е близо 8%. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова на представянето на взаимния с МЗХГ план „ Сподели България”, съобщи „ Фокус”.

Ангелкова уточни, че посредством самодейността тези данни могат да бъдат усъвършенствани.

„ В дейния летен сезон броят на задграничните визити в страната е над 4,3 млн туристи, като растежът е към 6%, спрямо предходната година. За интервала юни – септември чакаме броят на задграничните туристи, които са посетили нашата страна да доближи 5,3 млн, което още веднъж ще бъде растеж от 6%, по отношение на същите месеци от предходната година”, уточни Ангелкова.

По думите ѝ с още по-сериозни темпове се усилват постъпленията от интернационален туризъм, като по информация на Българска народна банка за първите 8 месеца на годината са регистрирани над 5,2 млрд лв., което е близо 10% повече спрямо предходната година. " А единствено за дейния летен сезон – 3,7 млрд лв., което е растеж от близо 8% ", добави тя. „ Всичко това демонстрира, че от ден на ден България се търси като дестинация, която предлага качество. Вярваме, че точно по този метод, разработвайки спомагателни дестинации, като да вземем за пример културно-историческите, които стартирахме предходната година и където опитът демонстрира, че откогато промотираме тези дестинации, с близо 50% се е покачил растежът на визитите на всеки един от обектите, по този начин и се надяваме взаимната самодейност „ Сподели България” да способства за поощряване на туризма изключително навътре в страната”, сподели още министър Николина Ангелкова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР