За първите 6 месеца на годината 757 водачи самокатастрофирали. Основната

...
За първите 6 месеца на годината 757 водачи самокатастрофирали. Основната
Коментари Харесай

Над 700 водачи са самокатастрофирали за 6 месеца

За първите 6 месеца на годината 757 водачи самокатастрофирали. Основната причина е похищение на вниманието на водачите.

Това заяви Малина Крумова, ръководител на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " по време на ревизия на сектора от пътя Созопол - Приморско.

През миналата седмица там станаха 2 произшествия в два следващи дни.

По време на инспекцията са дадени са наставления на Областното пътно ръководство за разчистване на растителността и възстановяване на маркировката на пътя. От Агенцията ще изискват обзор на положената маркировка с акцент върху нейната светлоотразителност.

Мнението на специалистите е, че би трябвало да се надградят забранителните маркировъчни линии. ДАБДП упорства още и за слагане на структурна маркировка по цялото продължение от Бургас до южните ни курорти, което да се извърши след края на дейния сезон.

Паралелно Пътна полиция е засилила контрола в цялата област от началото на летния сезон. В резултат се регистрира понижение на жертвите на 50% в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Директорът на ОДМВР Бургас Калоян Калоянов показва, че права при с. Равадиново до този миг не е била измежду сериозните в региона. При двамата случая е имало и сериозен индивидуален фактор. В единия случай водача е управлявал автомобил под въздействието на алкохол, а в другия - лидера е отвлякъл вниманието си.

Заради честата приложимост на телефони по време на шофиране Агенцията по сигурност организира осведомителна акция под мотото " Пиши, когато стигнеш ", която е ориентирана към предварителна защита към използването на телефон до момента в който се кара и в частност за секване на рисковата процедура водачите да четат и пишат известия на мобилния си телефон в придвижване.

Високата скорост остава сериозен проблем и причина за пораждане на тежки произшествия. Затова в дните петък - неделя, когато трафикът е най-тежък, полицейското наличие на натоварените прави ще е непрекъснат.

За първите 6 месеца на 2019 година на територията на Област Бургас са регистрирани 179 пътнотранспортни катастрофи. При тях са починали 9 души, а ранените са 215. Фаталните произшествия са намалели с 50%, а ранените са с 49 по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

От Агенцията по сигурност приканват хората да карат деликатно, да съблюдават рестриктивните мерки и да обезопасят себе си и децата в колата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР