За първите 5 месеца на 2018 г. при катастрофи по

...
За първите 5 месеца на 2018 г. при катастрофи по
Коментари Харесай

190 са загиналите, а 3126 са ранени при катастрофи за първите 5 месеца на годината

За първите 5 месеца на 2018 година при произшествия по пътищата на България са починали 190 души, а 3126 са ранени. Това разкри през днешния ден във Варна началникът на отдел " Пътна полиция " при Групово дело " Национална полиция " комисар Бойко Рановски. Той и вътрешният зам.-министър Красимир Ципов вземат участие във Варна в полемика за идните промени в законодателството, регламентиращо придвижването по пътищата.

Броят на тежките катастрофи от началото на годината е 2426, сподели още Рановски и съпостави, че по отношение на същия интервал на 2017 година злополуките са с 85 повече. Загиналите са с 35 по-малко, само че броят на ранените е с над 200 повече.

В страната има седем полицейски дирекции, където злополуките са се нараснали, заяви още Рановски. Най-голямо е нарастването на случаите в Хасковско.

Проектозаконите за промени в законодателството са три, защото към настоящия закон за придвижване по пътищата има голям брой поднормативни актове, уточни пък Ципов. Според него с разделянето на три ще бъде реализирана по-голямата непоклатимост на уредбата, а не всеки министър, по своя преценка, да трансформира наредбите.

Ципов твърди, че в проектозаконите са планувани ограничения и за въвеждане на надзор върху продажбата на авточасти втора ръка. Щял да бъде въведен и нов състав в Наказателния кодекс за така наречен " квалифицирана кражба с предмет моторно транспортно средство ". Сега се записва кражба на кола, само че когато не е открита, тъй като е разкомплектована и продадена на части, закононарушението мъчно се потвърждава, изясни Ципов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР