За първите 10 дни от предизборната кампания партиите и коалициите

...
За първите 10 дни от предизборната кампания партиите и коалициите
Коментари Харесай

Засега партиите са похарчили два пъти по-малко за медийна реклама

За първите 10 дни от предизборната акция партиите и обединенията са похарчили общо 1 147 425 лева (без ДДС) за медийно отразяване. Сумата е съвсем два пъти по-малка от средствата, които бяха отделени за същия интервал за изборите през април – 2 193 858 лева (без ДДС).

Това демонстрира инспекция на Института за развиване на обществената среда (ИРПС), който следи разноските за медийно отразяване на участниците в акцията за парламентарни избори 2021. Мониторингът обгръща 40 национални и районни медии – 10 малките екрани, 3 радиостанции, 13 вестника и 14 осведомителни уеб сайтове и организации.

От ИРПС показват, че по-малкото разноски за медийно отразяване може да се дължат както на понижените средства в партийните каси, по този начин и на не толкоз прецизните противоепидемични ограничения и опцията за осъществяване на акция на терен.

Кои обединения какъв брой са дали до момента

Най-много средства за пропаганда в медии все още са отделили трите обичайни обединения в страната – обединението ГЕРБ-СДС с 264 107 лева, Българска социалистическа партия за България, които са похарчили 260 551 лева и Движение за права и свободи – със 114 490 лева Трите политически сили в действителност са похарчили над 50% от цялата сума, която всички партии и обединения са отделили за медийно отразяване все още.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР