За първи път здравен министър отсъства, когато се обсъждат парите

...
За първи път здравен министър отсъства, когато се обсъждат парите
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: За първи път здравен министър отсъства, когато се обсъждат парите за здраве

За първи път здравен министър отсъства, когато се разискват парите за здраве, разяснява при разискването на бюджета за НЗОК депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.

„ Числата в бюджета на НЗОК са същите като предходната година, цифрите са идентични. Вие доста добре сте преписали нашия бюджет и в този момент се каните да вършиме промени. “, означи той.

Според Ангелов проектът на министър председателят с леглата в лечебните заведения е претърпял неуспех.

„ Ще ви напомня за проекта Петков, който имаше за цел да следи реанимационните кревати, с цел да не остават хора отвън лечебните заведения. Жена на 58г. е обикаляла с кола за спешна помощ и в 4 лечебни заведения не е съумяла да откри легло. Това е белег на вашия неуспех, на проекта Петков, на вашия експертен капацитет в опазването на здравето “, означи проф. Ангелов.

Той попита по какъв начин ръководещите ще обезпечат повече надзор и по какъв начин ще има по-добро обслужване в дребните обитаеми места, което е записано в управническата им стратегия.

„ Слепи и глухи сте за проблемите опазването на здравето. Давате повече пари за доболнична помощ, а това ще се отрази ли допълнително услуги за здравно-осигурените - няма стратегии. Не знам какво значи средно-срочен проект, това е бюджет за второто тримесечие на 2022г., тъй като за първото приехте нашия бюджет от предходната година. Цялата ви стратегия няма да се съблюдава и няма да се случи. За нас това е бюджет на измамата и нашата група няма да го поддържа “, разяснява проф. Костадин Ангелов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР