За първи път във всички 50 американски щата едновременно е

...
За първи път във всички 50 американски щата едновременно е
Коментари Харесай

За първи път Тръмп обяви бедствено положение във всички 50 щата

За първи път във всички 50 американски щата по едно и също време е оповестено " огромно злополучие ", откакто президентът Доналд Тръмп приложи мярката за Уайоминг поради ковид, прочут като COVID-19, оповестяват Си Ен Би Си и „ Дневник”.

Обявяването на подобен режим дава опция да се отпуска федерално финансиране на щатските и локалните управляващи, както и на някои организации, и за по-лесна съгласуваност на щатските управляващи с федерални органи. Това става в миг, когато поради ковид всичи щати се надпреварват за достъп до обдишващи апарати, маски и други средства за предотвратяване.

Според Джъд Диър, заместник-прессекретар на Белия дом, не е имало пободен случай в историята и Тръмп ще продължи да дава отговор на потребностите на всеки губернатор, с цел да се отбрани здравето на американците от ковид. Губернаторът на Уайоминг Марк Гордън се обърна към Тръмп с такава молба в четвъртък. Според телевизия Си Ен Би Си подобен режим сега работи и в територии като Пуерто Рико и остров Гуам, където работи американската конституция, без да са щати на Съединени американски щати.

Заразените в Съединени американски щати са съвсем 530 хиляди души към този миг, а умрелите - над 20 600 души.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР