За първи път във военния парад на 6 май ще

...
За първи път във военния парад на 6 май ще
Коментари Харесай

На военния парад в София ще участва представителен блок на армията на Македония


За първи път във военния церемониал на 6 май ще взе участие и внушителен блок на армията на Република Македония. Денят на храбростта и празник на Българската войска – 6 май, ще бъде маркиран с боен церемониал в София, оповестиха от Министерството на защитата.

Командващ парада е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Началото е в 10.00 ч. на 6 май 2018 година на площад „ Княз Александър I ” в столицата. По традиция ще бъде открит от вертолет „ Ми–17 ” на Военновъздушните сили, носещ националния байрак на Република България.

Във военния церемониал ще вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър с духовите оркестри на типовете въоръжени сили; знаменен взвод на Националната гвардейска част със знамената-светини и представителните блокове с бойните флагове на: Военна академия „ Г. С. Раковски ”, Националната гвардейска част, Националния боен университет „ Васил Левски ”, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, 68-ма бригада „ Специални сили ” и Мобилната комуникационно-информационна система (КИС), подчинена на Съвместното командване на силите.

След представителните блокове на парада ще преминат в разнообразни обединения самолети и вертолети, които са на въоръжение във вертолетната, транспортната, образователната, щурмовата и изтребителната българска военна авиация. На парада ще бъдат показани разнообразни видове бойна техника, на въоръжение в Българската войска. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР