За първи път във Варна се организира националната програма Храната,

...
За първи път във Варна се организира националната програма Храната,
Коментари Харесай

Инициативата „Храната, която не би изхвърлил“ идва за първи път във Варна

За първи път във Варна се провежда националната стратегия „ Храната, която не би изхвърлил! “.

Събитието ще се състои на 16 април сред 10:00 и 18:00 часа в „ Социалната чайна “, оповестяват уредниците за Moreto.net.

Тяхната задача е да дадат късмет на младежи от проблематична обществена и/или фамилна среда да развият и изградят базови умемия и професионални работни привички, да работят върху личностното си развиване, с цел да водят пълностоен и независим живот. Входът за акцията е изцяло свободен за всички жители.

Поредицата от обществени събития в страната, които акцентират какви количества храна се изхвърлят и по какъв начин по-добре да я оползотворяваме, ще подготвя апетитна храна с артикули, на които се вдъхва нов живот. Посетителите ще получат потребни и елементарно използвани препоръки и трикове за по-дълъг живот на храната и ще се насладят на неповторими изненади от уредниците.

По време на събитието посетителите ще имат опцията да се включат и в интерактивния уъркшоп на Recycle Art Academy с дълготрайност 30 минути. Урокът по изработка и аранжировка на три типа растения и декорацията им включва обезпечени материали и принадлежности за всички участници.

Кампанията ‚Храната, която не би изхвърлил “ на обществената самодейност Foodobox подвига внимание и отношение на жителите към количествата храна, които биват изхвърляни от магазини, заведения за хранене и други, защото срокът им на валидност следва да изтече. Идеята на организацията Foodobox, която е основана от българи, подтиква и насърчава директното ползване на артикули в чудесно качество и асортимент, чийто период на валидност следва да изтече. Подобни начинания са широкоприети и подкрепяни в множеството страни към България.

От самото начало на активността си Foodobox е привлякъл над 200 ресторанта, търговски обекти и компании, като сполучливо вдъхва нов живот на храните, които другояче бихме изхвърлили, в цяла България.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР