За първи път в Софийския маратон, който ще се проведе

...
За първи път в Софийския маратон, който ще се проведе
Коментари Харесай

Софийският маратон ще има и паралелна скоростна отсечка

За първи път в Софийския маратон, който ще се организира в неделя, 15 октомври, ще бъде включена и паралелна скоростна права.

  Участниците в нея ще бъдат разпределени в 3 групи - мъже, дами и деца до 14 години. Инициатор на скоростната права е " Виваком ", а задачата на новата самодейност е хората да почувстват удовлетворението от скоростта, реализирана със лични сили.

    Отсечката ще бъде дълга 40 метра и ще бъде построена от специфична настилка. Всеки може да се включи, да пробяга правата и да мери на място скоростта си благодарение на професионална техника. За първите трима във всяка категория телекомът е планувал специфични награди с софтуерен профил, а един от всички присъединили се ще завоюва най-желаната в света плей стейшън подпора PS4. Победителят ще бъде изтеглен със чоп на инцидентен принцип.

    Докато за четирите обичайни надпревари на Маратон София записването е авансово, то в скоростната права всеки ще може да тества силите си на място.

    Стартът на Софийския маратон ще бъде даден в 10.00 часа пред Националния стадион " Васил Левски " на кръстовището на бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " и улица " Гурко ". Традиционните дистанции, включени в маратона, са 3 км, 10 км, 21 км и 42 км.

Масовият старт за 3 километровата права е очакван за 9.40 часа.

Големите маратонци ще започват на дългата 42.195 километрова права тъкмо в 10 часа, а стартът за бягащите 21.098 км е 10 минути по-късно.

Маратонът на 10.550 км ще започва в 10.20 часа. В него ще участвa и тимът на " Виваком " с над 50 участници, които тази година са обединени от една обща идея - националната дарителска акция " Операция Жълти стотинки ". В поддръжка на идеята й ще тичат Йордан Йовчев, баскетболистите от БК " Левски 2014 " и младежи от футболния тим на ПФК " Левски " набор 2001 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР