За първи път в София ще се кандидатства за първи

...
За първи път в София ще се кандидатства за първи
Коментари Харесай

Шест класирания за прием в първи клас в София

За първи път в София ще се кандидатства за първи клас през нова осведомителна система. Първото класиране ще се организира на 4-ти юни, петък.
Още по тематиката
Общо класиранията ще са шест, като от 7-и до 11-и юни ще се записват признатите на първо класиране. Второто класиране ще е на 12-и юни и от 14-и до 18-и юни ще бъде записването на признатите деца. На 19 юни ще е третото класиране, като от 21-ви до 25-и юни ще могат да се запишат децата, които са се класирали от третия път в мечтаното учебно заведение.

В края на август и началото на септември ще има още три класирания, като последното ще е на 11-и септември.

" От 28 май системата е затворена, с цел да могат да се извършат служебните инспекции, защото 90% от критериите за банкет в първи клас се ревизират по длъжностен път и се удостоверяват от базата данни ", изясни по БНР Мария Минчева, шеф на Дирекция " Образование " в Столичната община.

Тя изясни, че едно дете може да бъде класирано единствено в едно учебно заведение и в случай че родителят го запише там, то губи правото си за присъединяване на последващо класиране:

" Ако родителят не харесва учебното заведение, в което детето му е признато на първо класиране, следва да не го записва, с цел да може да взе участие във второто класиране, когато с изключение на други учебни заведения, които желае, може да уточни и същото учебно заведение, в което е било класирано детето ".

Минчева акцентира, че все още местата за първокласници в София са задоволителни:

" Кандидатите за първи клас са малко над 10 500, а броят на местата са 11 800 ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР