За първи път в следвоенната си история Германия ще достави

...
За първи път в следвоенната си история Германия ще достави
Коментари Харесай

Германия доставя оръжиe на държава в конфликт за първи път в следвоенната си история

За първи път в следвоенната си история Германия ще достави оръжия на страна, която се намира в парещ спор. Украйна ще получи 1000 противотанкови системи и 500 ракети земя-въздух " Стингър ", с цел да може да се пази против Русия. Освен това Берлин е разрешил на Нидерландия да достави на Украйна немско оръжие.

Това е сериозна смяна в дългогодишната политика на Берлин за възбрана на износа на оръжие към зона на спорове.

" Руската инвазия в Украйна бележи повратна точка. Наш дълг е да създадем всичко допустимо, с цел да подкрепим Украйна в отбраняването ѝ против нахлуващата войска на Путин. Ето за какво доставяме 1000 противотанкови оръжия и 500 ракети " Стингър " на нашите другари в Украйна ", написа канцлерът Олаф Шолц в Туитър.

Украинският президент Владимир Зеленски приветства решението на Германия:

" Германия преди малко разгласи даването на противотанкови гранатомети и ракети " Стингър " на Украйна. Продължавай все по този начин, канцлер Олаф Шолц! Антивоенната коалиция в деяние! "

Нидерландия също разгласи, че ще изпрати противотанкови оръжия в Украйна, заяви Министерството на защитата в събота. Амстердам ще достави 50 противотанкови оръжия Panzerfaust-3 и 400 ракети.

Източник: 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР