За първи път в славната си история бразилският гранд Сантос

...
За първи път в славната си история бразилският гранд Сантос
Коментари Харесай

Безредици, след като тимът на Пеле - Сантос, изпадна за пръв път в историята си

За първи път в славната си история бразилският гранд Сантос изпадна от Серия А, откакто загуби в последния кръг вкъщи с 1:2 от Форталеза, а директните съперници реализираха победи. Баия, който изглеждаше жертван, разруши Атлетико Минейро с 4:1, а Васко да Гама победи Република България Брагантино.

Така Васко (45 точки) и Баия (43 точки) се избавиха, а към Серия Б излетяха Сантос (43), Гояс (38), Коритиба (30) и Америка Минейро (24).

Сантос изпада за първи път в историята си, а забавното е, че това се случва в първия сезон след гибелта на най-великата фигура на клуба Пеле. Сантос е осемкратен първенец на Бразилия, два пъти Интерконтинентален отличник и троент победител от Копа Либертадорес.

Така единствените тимове, които към момента нито един път не са изпадали във второто равнище на бразилския футбол остават Сао Пауло и Фламенто.

Естествено, отпадането на Сантос от елита не се размина без ексцесии. Сълзите на играчи и почитатели на трибуните на стадион " Вила Белмиро " прераснаха в принуждение по улиците. Полицията опита да овладее обстановката, само че недоволството и вандализмът надвиха.

Привържениците на историческия клуб се пробваха да подпалят няколко къщи в региона и съумяха да възпламенят четири рейса и няколко други транспортни средства, като също така, предизвикаха вълна от съсипия, от която съществено пострада инфраструктурата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР