За първи път в САЩ бяха открити случаи на вирусното

...
За първи път в САЩ бяха открити случаи на вирусното
Коментари Харесай

В САЩ бяха открити първите случаи на маймунска шарка при деца

За първи път в Съединени американски щати бяха открити случаи на вирусното заболяване маймунска шарка при деца, съобщи Ройтерс. Става дума за бебе в Калифорния и за още едно малко дете без американско поданство, разясниха здравните управляващи. 

Двата случая не са свързани и евентуално те са вследствие на предаване на болестта в домашни условия, споделиха Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, като допълниха, че децата са в положително положение и се лекуват.

Маймунската шарка протича с грипоподобни признаци и кожни обриви и се предава най-много при непосредствен контакт, в множеството случаи при хомосексуален контакт.

От началото на годината до момента случаите на маймунска шарка надвишават 14 000 в над 60 страни. В Африка има пет смъртни случая, свързани със болестта. 

По-късно през днешния ден ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус ще даде конференция, на която ще разгласи дали организацията му е взела решение да разгласи най-високо равнище на тревога заради болестта, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР