За първи път в разгара на кампания се внася вот

...
За първи път в разгара на кампания се внася вот
Коментари Харесай

За първи път в разгара на предизборна кампания! Опозицията внесе първия вот срещу кабинета Денков

За първи път в разгара на акция се внася избор на съмнение против държавното управление.  " Възраждане ", " Българска социалистическа партия за България " и " ИТН " (ИТН) внесоха в деловодството на Народното събрание първия избор на съмнение към кабинета " Денков ", съобщи Българска телеграфна агенция. Той е за политиката в бранш " Енергетика ".

 

Председателят на Народното събрание Росен Желязков разгласи, че в осъществяване на парламентарния устав ще свика дебатите по вота на съмнение в четвъртък - 12 октомври. Гласуването ще е 24 часа след привършване на разискванията. От парламентарната естрада Желязков заяви, че в 16:46 часа през днешния ден е импортирано предложение за гласоподаване на избор на съмнение на Министерския съвет с министър-председател Николай Денков поради " неуспех на държавното управление в бранш „ Енергетика “. Желязков уточни, че съгласно парламентарния устав предлагането за избор на съмнение се преглежда не по-рано от три и не по-късно от седем дни.


Вносителите на плана - " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, считат, че ръководещите с дейностите си поставят " кръст на българската енергетика ".

По-рано пред публицисти в Народното събрание водачът на левицата Корнелия Нинова разяснява, че ръководещото болшинство " в действителност поставя кръст на българската енергетика. Най-малкото, което можем да желаяме, е избор на съмнение и понасянето на политическа отговорност за това, което се случва ", уверена е тя.

По думите на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов е въпрос на политическа преценка дали партиите в " Тройната коалиция " биха подкрепили този избор или не. Ние сме реалисти, осъзнаваме, че шансът на този избор клони към нула, уточни Костадинов.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР