За първи път в Пловдив се организира националната програма Храната,

...
За първи път в Пловдив се организира националната програма Храната,
Коментари Харесай

Националната инициатива ``Храната, която не би изхвърлил`` идва и в Пловдив

За първи път в Пловдив се провежда националната стратегия " Храната, която не би изхвърлил! “. Събитието ще се състои на 21 май сред 12:00 и 19:00 часа в споделеното работно пространство " Networking premium “. Входът за акцията е изцяло свободен за всички след регистрация.

Поредицата от обществени събития в страната, които акцентират какви количества храна се изхвърлят и по какъв начин по-добре да я оползотворяваме, включват и подготвяне на апетитна храна с артикули, на които се вдъхва нов живот, както и дегустация. Посетителите ще получат потребни и елементарно използвани препоръки и трикове за по-дълъг живот на храната и ще се насладят на неповторими изненади от уредниците.

По време на събитието посетителите ще имат опцията да се включат и в интерактивния куиз на тематика нулево разхищаване, по време на който записалите се тимове ще могат да тестват знанията си по тематиката и да се борят за специфична премия, която уредниците пазят в загадка до деня на събитието.

Екипът на Foodobox ще ви въодушеви с вкусна рецепта с нулев боклук по време на атрактивен show-cooking. Ще можете да се насладите на главно ядене и десерт, които ще бъдат приготвени. Рецептите за момента са изненада, по тази причина наличието е ключ към тях.

На обособени щандове екобизнеси и начинания ще показват свои устойчиви артикули за всички фенове на зеления и уместен метод на живот.

Кампанията " Храната, която не би изхвърлил “ на обществената самодейност Foodobox притегля внимание и отношение на жителите към количествата храна, които биват изхвърляни от магазини, заведения за хранене и други, защото срокът им на валидност следва да изтече. Идеята на организацията Foodobox, която е основана от българи, завърнали се от чужбина, подтиква и насърчава директното ползване на артикули в чудесно качество и асортимент, чийто период на валидност следва да изтече. Подобни начинания са необятно признати и подкрепяни в множеството страни към България.

От самото начало на активността си Foodobox е привлякъл над 250 ресторанта, търговски обекти и компании, като сполучливо вдъхва нов живот на храните, които другояче бихме изхвърлили, в цяла България.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР