За първи път в новата ни история парламент не успява

...
За първи път в новата ни история парламент не успява
Коментари Харесай

За първи път в новата ни история НС не излъчи кабинет

За първи път в новата ни история парламент не съумява да излъчи кабинет. И трите проучвателни мандата са върнати, без даже да се стигне до гласоподаване на предложение за Министерски съвет в пленарна зала.

Две седмици и два дни след деня на вота първи проучвателния мандат за сформиране на държавно управление получи Даниел Митов от ГЕРБ-СДС.

Коалицията даже анонсира импровизирано състав на проектокабинета. Представиха го от болничното заведение, в която беше настанен Бойко Борисов поради коленна контузия. Направиха и опит да търсят поддръжка от „ ИТН “ и „ Демократична България “.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Винаги се вършат взаимни отстъпки, когато се приказва за поддръжка и за съдружни формули “, съобщи претендентът на министър председател на ГЕРБ Даниел Митов.

До диалози по този начин и не се стигна. До поддръжка също и три дни по-късно мандатът беше върнат на президента.

За да отиде в ръцете на Антоанета Стефанова. Депутатката шахматистка от „ ИТН “ обаче задържа досието с мандата единствено 35 секунди, преди да я върне.

„ За нас не е обикновено основаването на безпринципна коалиция, по тази причина ние от „ ИТН “ връщаме мандата за сформиране на държавно управление “, съобщи Стефанова.
Снимка: btvnovinite.bg
Коментарите, че бягат от отговорност, провокираха реакция от водача на партията Слави Трифонов.

„ Един камиказде, който не желае да се самоубие и ти да му кажеш - ти си страхливец - по какъв начин да разясня? Така е разпоредил суверенът. Така е раздал картите. Съставянето на кабинет в такава обстановка е взаимозависимост “, съобщи Трифонов.

И в случай че първия и втория мандат се връчват от президента надлежно на първите и вторите съгласно изборния резултат, то третата директория самичък президентът взема решение на кого да даде.
Снимка: btvnovinite.bg
Румен Радев избра това да е Българска социалистическа партия, а Българска социалистическа партия събра Националния си съвет, който гласоподава мандатът да се върне.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР