За първи път в медицината американски лекари успешно присадиха на

...
За първи път в медицината американски лекари успешно присадиха на
Коментари Харесай

За първи път на човек успешно беше присадено сърце от прасе

За първи път в медицината американски лекари сполучливо присадиха на пациент с летално сърдечно заболяване сърце на генетично модифицирана свиня в финален опит да спасят живота му, а университетската болница в Мериленд заяви, че три дни след неповторимата интервенция той се усеща добре, предадоха международните организации.

Макар че е прекомерно рано да се каже, дали интервенцията в действителност ще е изцяло сполучлива, тя бележи значима крачка в десетилетните старания един ден да се употребяват органи на животни за животоспасяващи оперативни интервенции.

Пациентът, 57-годишният Дейвид Бенет знаеше, че няма да има гаранция, че опитът ще бъде сполучлив, само че можеше да почине, защото получи отвод за присаждане на човешко сърце в няколко водещи центъра за трансплантации в Съединени американски щати и нямаше друга опция, сподели синът му пред Асошиейтед прес.

Оперираният в околните седмици ще се намира под засилено лекарско наблюдаване. Хирурзите, които евентуално са избавили живота му, са оптимистично настроени за реализиране на сходни интервенции в бъдеще и считат, че сходен опит ще разреши да бъде решен казусът с дефицита на донори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР