За първи път в кариерата си Тихомир Иванов ще участва

...
За първи път в кариерата си Тихомир Иванов ще участва
Коментари Харесай

Тихомир Иванов се класира на финала на Диамантената лига

За първи път в кариерата си Тихомир Иванов ще взе участие във край в скока на височина на Диамантената лига. Той се класира за последния шампионат за дисциплината си на комерсиалната верига за сезон 2019 в Цюрих на 29 август.

След присъединяване си в Париж българинът се подреди 12-и в генералното класиране, откакто със седмо място добави 2 точка към до момента имащите 6. Общо 12 спортисти ще се състезават във финала, оповестява "БГ Атлетик ".

Иванов трябваше да чака обаче развръзката в конкуренцията във френската столица, тъй като двама от спортисти след него в общото нареждане се подредиха преди българина. Майкъл Мейсън (Кан) завоюва конкуренцията с 228 см и се реалокира от 18 на 10-о място в генералното нареждане.

Матеуз Призбилко от Германия също пристигна с 1 наточвам в Париж и 18 място, в миг се бореше за трета позиция, само че след това се смъкна до четвърто място в шампионата и с общо 6 точки остана 16-и в генералното. Андри Проценко (Украйна) и Иля Иванюк също с 228 см са втори и трети в Париж.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР