За първи път в кариерата си Майк Майнър постигна 200

...
За първи път в кариерата си Майк Майнър постигна 200
Коментари Харесай

Тексас умишлено изпусна топка за страйкаут №200 на Майнър

За първи път в кариерата си Майк Майнър реализира 200 страйкаута в един сезон от МЛБ. За да стигне до елитната кота обаче, питчерът на Тексас Рейнджърс беше подкрепят по чудноват метод от отбраната зад тила си.

При един навън в 9-ия ининг от семейството против Бостън Ред Сокс (7:5) и преброяване 1-1 в батирането на Крис Оуингс, левичарят на " рейнджърите " провокира попъп, при който топката се извиси над инфилда и стартира да пада към фалтериторията вдясно, наоколо до хоума. Еедновременно натам се завтекоха Майнър, кетчерът Хосе Тревино и първият бейзмен Роналд Гусман, като последният съзнателно остави топката да падне на земята.



Така батирането на Оуингс продължи и при идващото мятане Майнър записа своя 9-и страйкаут в мача и №200 през 2019 година

" Крещяхме му да изпусне топката, с цел да станат два страйка – призна стартерът на Тексас. – Той я остави да падне и след това ме погледна неразбиращо: " Какво? Защо? ". След това всички започнаха да ни освиркват, само че почитателите просто не схванаха. А аз съм му признателен, че го направи. "



Това беше 126-ото мятане на Майнър (W 14-10) за деня и той незабавно бе заменен с клоузъра Хосе Леклерк (S 14), който бързо направи последния навън в мача.

" Не ми хареса концепцията да изпуснем тази топка в края – довери мениджърът на Рейнджърс Крис Уудуърд. – Но въпреки това те (б. р. – батерите на Ред Сокс) замахнаха по три следващи топки в осмия ининг, в случай че изоставаха единствено с две точки. Очевидно и те не се опитваха да завоюват мача. Дори да не беше направил този страйкаут, щях да извадя Майк от игра. Но усещах, че му го дължа, той е най-хубавият ни питчер през цялата година. "



Като се изключи статистическото достижение на Майнър, дуелът на ст. " Глоуб Лайф Парк " в Арлингтън беше без никакво значение и за двата тима. И Тексас (76-83), и Бостън (83-76) заемат трето място в своите дивизии, от дълго време останали без шансове за плейофите в Американската лига.

Големият неуспех е за " алените чорапи ", които са настоящият първенец на МЛБ, само че даже няма да могат да пазят купата си от Световните серии. Просто доиграващ сезона, нощес мениджърът Алекс Кора употребява осем разнообразни питчери, като трима влязоха за по един навън. Губещ се оказа Райън Уебър (L 2-4), сервирал два хоумръна за ининг и 2/3 на хълма в 6-ия и 7-ия.



Тексас Рейнджърс - Бостън Ред Сокс 7:5
ст. " Глоуб Лайф Парк "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
БОСТЪН
0
0
0
3
0
0
2
0
0
5
10
1
ТЕКСАС
0
0
0
1
4
0
2
0
Х
7
7
1

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 26 СЕПТЕМВРИ:

Американска лига

Детройт Тайгърс - Минесота Туинс 4:10
Чикаго Уайт Сокс - Кливланд Индиънс 8:0
Лос Анджелис Ейнджълс - Хюстън Астрос 3:3 (12 ининга, играе се)
Сиатъл Маринърс - Оукланд Атлетикс 1:3

Национална лига

Синсинати Редс - Милуоки Бруърс 3:5
Сан Диего Падрес - Лос Анджелис Доджърс 0:1
Сан Франциско Джайънтс - Колорадо Рокис 8:3
Питсбърг Пайрътс - Чикаго Къбс 9:5
Вашингтон Нешънълс - Филаделфия Филис 6:3
Ню Йорк Метс - Маями Марлинс 2:4

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР