За първи път в историята в рамките на година формираме

...
За първи път в историята в рамките на година формираме
Коментари Харесай

Радев поиска от депутатите демонтаж на прокурорския чадър над корупцията

За първи път в историята в границите на година формираме трето Народно заседание. Предишните два състава живяха малко, от трибуната се чуха неуместни истини, само че те не съумяха да образуват стабилно болшинство и да излъчат кабинет. Това съобщи президентът Румен Радев в обръщението си към народа и Народното събрание.

Като предпочитана задача той уточни демонтажа на прокурорския чадър над корупцията. " Надявам се всички демократи и отляво, и отдясно да са уверени, че това е ключът към бъдещето. Ако Народното събрание не успее да реализира промени в прокуратурата в обозрим период, то доста скоро предишното ще изиска реванш ", сподели той.

" Нашето общество още търси излаз от корупционното статукво ", добави Радев и уточни, че на страната е необходим политически консенсус за реформистко и обществено държавно управление.

" От това зависи стабилността на политическата система, която не може да понесе тежестта на нови избори, посочи той. Държавният глава акцентира, че значимият консенсус е този за законността и справедливостта.
Най-възрастният народен представител откри първото съвещание на Народното събрание
Най-възрастният народен представител в 47-ото Народно заседание Силви Кирилов откри първото съвещание с обичайното удряне на звънец. В словото си...

Радев прикани депутатите да прегледат бюджета, импортиран от неговото служебно държавно управление. И акцентира, че чака 47-ото Народно заседание да се сплоти към около значимите външнополитически въпроси, които засягат българската еднаквост и правата на нашите сънародници зад граница. Той уточни още, че българската дипломация да бъде в ръцете на експерти от карирерата. 

Държавният глава акцентира, че Народното събрание има и за задача да вдъхне живот на парламентарния надзор и да сътвори условия за възобновление на свободното слово.

" Трябва да върнете жителите в ръководството, да усъвършенствате изборния развой. Да върнете доверието към политическата класа. Не можем повече да допуснем пилеене на политическо време, нито да сме подвластни на популизма и лъжата. Важният консенсус е този за законността и справедливостта. Ако желаеме този парламент да е дълготраен и потребен би трябвало да върне публичният живот в руслото на закона ", сподели още Радев. 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР