За първи път в историята сме свидетели на вътрешномагистратски канибализъм.

...
За първи път в историята сме свидетели на вътрешномагистратски канибализъм.
Коментари Харесай

Станкушев: Петьо Еврото и Нотариуса вероятно са станали ненужни или опасни за покровителите си

За първи път в историята сме очевидци на вътрешномагистратски канибализъм. Това е хубаво, тъй като е казус откогато се приказва за корупция, подкупни магистрати и лобитски групи, тематиката да се разисква непосредствено. Най-вероятно Петьо Еврото е станал непотребен на мощните си настойници и по тази причина е липсващ. Вероятно Мартин Божанов - Нотариуса също е станал рисков и е имало опасения, че ще се разприказва.

 Това съобщи Бойко Станкушев от Антикорупционния фонд в студиото на " Офанзива с Любо Огнянов ".

" Лошото е, че няма кой да ме убеди, че при чуванията всички приказват истината. Изслушаните са малко в състояние на обвинени - за какво са правили нещо или за какво са бездействали. Някои са тежко подвластни, а са станали такива още до момента в който са израствали в кариерата ", уточни той. 

Според него казусът със зависимостта е тежък и е знак за недостиг на правдивост. " Най-много хора са ориентирани протестно, тъй като не припознават системата, които би трябвало да им подсигурява правдивост - това са над 90%. Петьо Еврото е еманация на лобистки кръгове - в правосъдната система, измежду политиците, има огромни корпоративни играчи. Той е инструмент, на който са делегирали да взема решение в една или друга посока, от време на време без кеш, с цел да бъде съхранено статуквото и машината за пазаруване на въздействие и угнетяване на гласове, да продължи да се случва. Бонусът е бил да продължи да прави неговата си активност ", разяснява Станкушев. 

По думите му Сарафов и Гешев не всеки път са били с антагонични позиции. " От атентата против някогашния основен прокурор нещата се трансформираха, а сигналите се усилиха, както и СРС-тата. Цариградска е доста измъчен, мачкан и обезпокоен човек, който дълго време върви с защита ", акцентира той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР