За първи път в историята си във Формула 1 Хаас

...
За първи път в историята си във Формула 1 Хаас
Коментари Харесай

Най-после: Хаас опира до тавана на бюджетите

За първи път в историята си във Формула 1 Хаас ще доближи тавана на бюджетите, който през идващия сезон ще е 135 милиона $. Тази година американският отбор приключи на 8-о място и записа доста по-силно показване спрямо 2021, когато тимът остана финален, а водачите на Гюнтер Щайнер не съумяха да завоюват нито една точка.

За идващия сезон Хаас си откри огромен главен спонсор, който за разлика от предходните опити, няма проблеми с репутацията и има световен бизнес. В началото на 2022 Хаас се раздели с съветския водач Никита Мазепин, както и с персоналния му спонсор.

“Бяхме доста изостанали през 2021, през 2022 трябваше да наваксваме и затова можехме да се представим и по-добре - изясни шефът на Хаас Гюнтер Щайнер. - Догодина ще стигнем до тавана на бюджета и съм убеден, че можем да създадем идната крачка напред. ”
 Новата кола на Хаас мина краштестовете на ФИА Новата кола на Хаас мина краштестовете на ФИА
За сезон 2023 Хаас ще разчита на опитните Кевин Магнусен и Нико Хюлкенберг, като главната цел на отбора на Джийн Хаас ще е да стигне доникъде на таблицата и да взе участие по-често в разпределението на точките.
 Хаас: Сигурни сме, че Хюлкенберг незабавно ще стартира да натиска Хаас: Сигурни сме, че Хюлкенберг незабавно ще стартира да натиска
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР