За първи път в историята си социалната мрежа Twitter променя

...
За първи път в историята си социалната мрежа Twitter променя
Коментари Харесай

Twitter увеличава броя на позволените символи в публикации

За първи път в историята си обществената мрежа Twitter трансформира броя на вероятните знаци в един " туит ". Символите ще бъдат удвоени от 140 до 280 знака. Първоначално нововъведението ще се тества единствено при някои консуматори, които пишат на избрани езици, сред които британски, испански и португалски.

Съоснователят на Twitter и основен изпълнителен шеф Джак Дорси загатна за разширение на лимита преди известно време. По-рано тази година, Twitter добави 20 признака за изписването на имена в изявления.

От Twitter споделят, че се надяват хората да свикнат с смяната, само че като се има поради, че нововъведението се отклонява от главния дизайн на обществената мрежа, евентуално ще има и отрицателни реакции.

Решението да се ограничит знаците до 140 произтича от текстовите известия. SMS известията са лимитирани до 160 знака, преди да бъдат разграничени в два текста. Дорси сподели, че създателите са желали мрежата да употребява изявления, които да могат да се поберат в текстово известие.

Според мнозина Twitter краткостта на известията в Twitter подтиква потребителите да се концентрират върху съдържанието.

Компанията означи, че досегашното ограничаване на броя на знаците създавало напрежение измежду някои консуматори, ползващи съответен език. Според изследвания, хората, говорещи японски език, употребяват всички 140 признака единствено в 0.4% от случаите, а англоговорящите доближават 140 признака в 9% от туитовете.

От Twitter обясниха, че на японски, корейски и китайски хората могат да предадат два пъти повече информация, в сравнение с британски и испански.

Само " дребна група хора " ще получи новия предел преди Twitter да го пусне за всички. Но всички консуматори ще могат да виждат по-дългите известия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР