За първи път в историята си България ще вземе участие

...
За първи път в историята си България ще вземе участие
Коментари Харесай

България ще участва за първи път в квалификация за световно първенство по падел

За първи път в историята си България ще вземе присъединяване в подготовка за международно състезание по падел. Националните състезатели за мъже ще вземат участие в квалификационен шампионат в Дарби (Англия). България попадна в извънредно тежка група с тимове с огромни обичаи в този спорт в лицето на Нидерландия и Норвегия.

България е в състав Георги Николов, Стефан Йорданов, Стелиян Станков, Кирил Димитров, Васил Младенов, Марио Стоянов и Янош Брогли.

Световното по падел ще се организира в Дубай по време на международните финали по футбол.

През 2021 година Българска Федерация по тенис стана член на Световната Федерация по падел (FIP), което значи, че БФТ е виновното тяло за развиването на трети ракетен спорт след тениса и плажния тенис. БФТ има амбициозна стратегия за развиване на този спорт у нас.

Падел е един от най-бързо разрастващите се спортове в света. Създаден е през 1969 година в Акапулко (Мексико) и е показан в Европа от испанците. Падел се развива в Испания, Португалия, Франция и други страни в Европа. В Италия всяка година се следи нарастване от 100% и в последните три години са открити над 6000 корта. Сега към 20 милиона хора играят падел, а в страна като Швеция към 400 хиляди го практикуват.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР