За първи път в историята си американският град Сан Франциско

...
За първи път в историята си американският град Сан Франциско
Коментари Харесай

За първи път в историята си Сан Франциско избра за кмет афроамериканка

За първи път в историята си американският град Сан Франциско избра за кмет афроамериканка , оповестява БиБиСи.

Лондон Брийд, която е израснала в беднотия в обществено жилище, завоюва локалните избори . Съперникът призна провалянето седмица след вота.

Получавайки повече от 50% от гласовете, 43-годишната съобщи, че се усеща смирено.

Брийд е единствената жена кмет в 15-те най-големи градове в Съединени американски щати.

Сан Франциско е изправен пред съществени проблеми. В него има доста бездомни хора, боклуци по улиците и съществено нарастване цените на парцелите, принудило цели фамилии да изоставен града.

Лондон Брийд e някогашен ръководител на локалния законодателен орган. Тя за малко беше кмет на Сан Франциско след гибелта на кмета Ед Лий през декември 2017 година

Изборите се организираха на 5 юни, само че оповестението на данните от вота беше отсрочено поради оспорваните резултати. Марк Лено, който можеше да стане първият кмет педераст на града, призна загубата си.

Брийд не е първата жена, която оглавява градската администрация на Сан Франциско. През 1978 година Даян Фейнстийн е кмет на града. Сега тя е сенатор от Калифорния.

Лондон Брийд се причислява към дребен клуб от 19 афроамериканки, които са кметове на американски градове. Но тя ще води град, в който единствено 5% от жителите са афроамериканци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР