За първи път в историята САЩ доставиха повече природен газ

...
За първи път в историята САЩ доставиха повече природен газ
Коментари Харесай

За месец САЩ са доставили повече газ за Европа от Русия

За първи път в историята Съединени американски щати доставиха повече природен газ в Европа, в сравнение с Русия, заяви шефът на Международната организация за енергетика (МАЕ) Фатих Бирол. В собствен пост в Twitter той написа, че Европейски Съюз би трябвало да се подготви за сложна зима.

През миналия месец Русия ограничи доставките на газ за част от огромните си консуматори, макар че те извършват изискванията, които сложи " Газпром ". По-рано съветската компания спря доставките за България, Полша, Дания и Нидерландия, тъй като отхвърлиха да изпълнят настояването да се заплаща в рубли за газа.

България да вземем за пример откри опция в доставките на полутечен газ от Съединени американски щати, оповестява телевизия " България он ер ". Страната ни към този момент получи два танкера с американски полутечен газ и съгласно медийни изявления има контракт за още един през юли.

Европа търси други възможности на съветския тръбен газ и Съединени американски щати е единствено един от източниците. Испанската компания Repsol води договаряния за създаване на терминал в Канада и съгласно анализите на Министерството на околната среда най-подходящото място за това е по източното крайбрежие на Канада, в Нова Скотия. Работата по този план е най-напреднала, само че в това време главната част от природния газ в Канада се добива на запад - в Албърта и Британска Колумбия.

Други източници на полутечен газ за Европа се обрисуват и страните от Африка.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР