За първи път в историята на Израел действащ премиер се

...
За първи път в историята на Израел действащ премиер се
Коментари Харесай

Израел изправи пред съда премиера Нетаняху

За първи път в историята на Израел настоящ министър председател се изправи пред съда. Седмица откакто стартира рекорден, пети мандат отпред на страната, Бенямин Нетаняху се яви пред районно съдилище в Ерусалим, с цел да дава отговор по обвинявания, че е договарял регулаторни облаги за медийни магнати и че е приемал първокласни дарове от " другари " - милионери. 

Съдебното съвещание, на което бяха изложени обвиняванията, продължи единствено час. Следващото бе планувано за юли, а делото се чака да продължи най-малко няколко месеца, заяви БНР. 

Нетаняху употребява случаяс, с цел да разгласи пред телевизионните камери, че обвиняванията са съшити с бели конци: " Граждани на Израел, това, което се случва през днешния ден, е опит да се отстрани волята на народа и опит да смъкват от власт десницата ", каза Нетаняху, а основният прокурор на Израел Авичай Манделблит от своя страна разгласи, че сътрудниците му ще продължат да работят по делото " без боязън ", макар " нелепия ", по думите му, опит да им се припишат " прикрити претекстове ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР