За първи път в историята на бързото пързаляне с кънки

...
За първи път в историята на бързото пързаляне с кънки
Коментари Харесай

Михо Такаги свали от трона Иреен Вюст в кънки бягането олраунд

За първи път в историята на бързото пързаляне с кънки на дълга писта Азия се снабдява със международна купа в „ олраунда ” или многобоя. 23-годишната японка Михо Такаги като на смешка завоюва конкуренцията при дамите на Световното състезание по кънки тичане „ олраунд ”. Пред 24 000 фенове на олимпийския стадион в Амстердам, холандката Иреен Вюст, която е шесткратна носителка на международната купа в многобоя, даде път на младото потомство, отстъпвайки първото място в крайното класиране на Михо Такаги. 

„ Щастлива съм. ” Това бе единственото, което Такаги съумя да каже пред публицистите на британски след успеха си в съботната дъждовна вечер. На трансформиралият се във воден от мразовит овал в Амстердам, с изключение на японката имаше и още един полудял от благополучие човек и това бе треньорът на Такаги – Йохан де Вит. Попитан „ Какво е чувството негова състезателка да стане международна шампионка в „ олраунда ”? ”, той блестящ от благополучие дава отговор: „ Това е същинска полуда. Страхотно е. ”
Михо Такаги стигна до крайната успеха в Амстердам, откакто завоюва бягането на 500 и на 1500 метра. Иреен Вюст бе най-бърза на останалите две дистанции – 3000 и 5000 метра. След неприятното си показване на 500 метра и 9-тото си място на тази отдалеченост, Иреен Вюст се оказа с 11 секунди закъснение от Такаги преди последния старт на 5000 метра. Старт, в който Вюст се опита да подведе японката, вдигайки темпото още от старта и очаквайки по този начин Такаги да се срине в последните обиколки, капвайки от отмалялост. Това обаче не се случи, защото японката следваше прецизно напътствията на треньора си, т.е. своята скица на каране, което на процедура не разреши на холандката да реализира задачата си в този съдбоносен пряк двубой сред двете претендентки за купата. 
За Вюст конкуренцията в Амстердам поставя завършек на сезона, до момента в който за Такаги и за японския народен тим, воден от Йохан де Вит, сезонът още не е завършил. По тази причина огромното празненството от спечелването на международната купа при дамите в „ олраунда ” се отсрочва за след последния старт от Световната купа в Минск. За тогава остават и договарянията на Де Вит за нов треньорски контракт с Японската федерация по кънки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР