За първи път в историята на България съдебните кадровици предлагат

...
За първи път в историята на България съдебните кадровици предлагат
Коментари Харесай

ВСС изпрати на Румен Радев решението си за освобождаването на Гешев

За първи път в историята на България правосъдните кадровици оферират предварително премахване от поста на основния прокурор. Това се случва с 16 гласа „ за “ и четири гласа „ срещу “.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 408
Висш съдебен съвет изпрати на президента своето решение за освобождението на .

Така приключи едно от най-дългите съвещания на Висш съдебен съвет. Два дни, общо 24 часа диспути бяха нужни на магистратите, с цел да вземат решение. В отсъствието на, който си потегли на обяд.

„ Вярвам в сътрудниците си във Висш съдебен съвет, да не влязат в политическия график, в графика може би на Делян Пеевски и Бойко Борисов “, сподели.

Някои от кадровиците не утвърдиха концепцията да се заседава в отсъствието на Гешев, който изясни, че ще взе участие на следващия ден в подкомисията ЛИБЕ, където евентуално ще приказва за „ Барселонагейт “.

„ Да ви напомням ли „ Осемте джуджета “ - скандал, който още чака своето развиване и едва ли нещо ще разберем какво се е случило там, кои са забърканите, това е ужасяваща история сътрудници и в случай че желаеме да създадем нещо, имаме много доста работа сътрудници “, сподели Олга Керелска, която е член на Висш съдебен съвет.

„ Колеги, период ли си поставяте, няма има период за правото и законността “, отговори ѝВероника Имова, член на Висш съдебен съвет.

Но болшинството беше изрично в решението си.

„ Цялото му държание е ангажирано с съответна политическа цел. Касае се освен за превратно практикуване на съответна функционалност, само че и надълбоко нахлуване в политическия живот “, съобщи ръководителят на Върховен касационен съд Галина Захарова.

„ Това е групово решение, предстои на парламентарен надзор “, изясни правосъдният министър.

„ Аз няма да си трансформира мнението, мисля че той влиза в политиката “, съобщи вносителят на настояването Огнян Дамянов.

Документите към този момент са изпратени в президентството. Срок за сключване на указа няма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР