За първи път в историята международна авиокомпания ще може да

...
За първи път в историята международна авиокомпания ще може да
Коментари Харесай

Саудитска Арабия отваря небето си за полети до Израел

За първи път в историята интернационална самолетна компания ще може да употребява въздушното пространство на Саудитска Арабия за полети до Израел.

Air India разгласи нова линия, свързваща Ню Делхи и Тел Авив, която ще стартира да работи от 22 март тази година.

За задачата индийският транспортьор има позволение да употребява въздушното пространство на Саудитска Арабия, уточни представител на компанията, представен от CNN.

Израел и Саудитска Арабия в никакъв случай не са поддържали публични дипломатически взаимоотношения между тях, като контактът сред ръководещите на двете страни се реализира единствено по неофициални пътища.

Двете страни, въпреки и постоянно да отхвърлят, от време на време си сътрудничат, обединени от ползите по отношение на Иран.

Разрешението Air India да лети над Саудитска Арабия се дефинира като огромен триумф, защото икономисва часове за пряк полет сред Индия и Израел.

От друга страна, новината надали е добра за израелския народен транспортьор El AI, който би трябвало да заобикаля Арабския полуостров, когато лети за Индия. Така полетът от Тел Авив до Мумбай лишава цели 8 часа.

За съпоставяне, Air India ще лети от Ню Делхи до Тел Авив за 7 часа, в случай че дистанцията е по-голяма по отношение на полета до Мумбай.

EI AI назовава хода на Саудитска Арабия „ дискриминационен “ в писмо, изпратено до Международната организация за гражданска авиация през тази седмица.

„ Air Indiа печели доста и непочтено преимущество пред EI AI във връзка с полетите сред Израел и Индия “, написа изпълнителният шеф на превозвача Гонен Усишкин. Той упорства организацията да окаже подпомагане за реципрочно позволение и за EI AI да лети над Саудитска Арабия.

Израел и Индия показват засилено съдействие под водачеството на техните министър председатели Нарендра Моди и Бенямин Нетаняху. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР