За първи път в историята човешки крак стъпи на най-трудния

...
За първи път в историята човешки крак стъпи на най-трудния
Коментари Харесай

Непалци покориха за първи път в историята К2 през зимата

За първи път в историята човешки крайник стъпи на най-трудния за нанагорнище връх К2 през зимата. Новината бе обявена от непалеца Нирмал Пурджа, който заяви, че дружно с екипа му са покорили върха в 17.00 часа локално време.

К2 (8611 м) е вторият по височина връх на планетата и беше единственият от осемхилядниците, който в никакъв случай не беше изкачван през зимата.

" Това е доста специфичен миг. Целият екип изчака 10 м под върха, с цел да се събере, след което дружно стъпи на върха, до момента в който пееше националния химн на Непал. Горди сме, че сме част от историята на човечеството и демонстрираме, че съдействието, работата в екип и позитивната настройка може да преминем оттатък поставените граници ", написа в профила на Пурджа във " Facebook ".

Екипът, направил историческото достижение, бе формиран от Нирмал Пурджа, Мингма Джи, Дава Тенцинг, Килу Шерпа, Монгма Гябу Шерпа, Дава Темба Шерпа, Пемчири Шерпа, Гелдже Шерпа, Мингма Тендзи Шерпа и Сона Шерпа.

Водачите на групата са изчакали останалите на към 50 метра от върха, с цел да могат всички да доближат дружно до 8611 м. След това те са изпяли дружно непалския народен химн.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР