За първи път в Гърция ще бъде разкрит ваксинационен център

...
За първи път в Гърция ще бъде разкрит ваксинационен център
Коментари Харесай

За първи път: В Гърция разкриват ваксинационен център в църква

За първи път в Гърция ще бъде оголен имунизационен център в черква. Църквата "Агиос Николаос " в село Ахарнес, на към 20 минути от град Ираклио на остров Крит, ще служи и за имунизационен център за локалните поданици и гостите на селото, които желаят да получат ваксина против ковид.
В църквата ще се слагат ваксини от 6 септември в часовия период 9-14 чaса.
Инициативата носи спомагателна символика, защото огромен % от антиваксърите в Гърция се асоциират с църквата - както в средите на духовенството, по този начин и измежду богомолците, отбелязва "Катимерини ".
"Целта е да бъде отправено обръщение, че Църквата не е срещу имунизацията, че това е в полза на душевното и физическото здраве ", съобщи отец Андреас Калиондзакис пред "Катимерини ".
"Ние сме длъжни да пазим здравето на нашето тяло, Църквата не може да саботира науката, теологията и науката би трябвало да работят дружно ", добави той.
Гърция записва безспорен връх на новите случаи на заразяване с COVID-19 за денонощие - 4608 новозаразени за първи път от началото на пандемията. Вчера новите случаи бяха 3273, а смъртните случаи - 42.
Двадесет и осем от новите случаи, регистрирани през вчерашния ден, са открити при туристи, идващи в Гърция.
Общият брой на доказаните случаи на COVID-19 в страната набъбна на 570 077, а на жертвите на пандемията - на 13 509.
Към вчерашна дата 332 пациенти с ковид бяха интубирани в интензивни отделения, по отношение на 326 предходния ден, показва "Катимерини ".
С разпространяването на по-заразния Делта вид на ковид, водещ здравен специалист предложи на хората да носят две маски, с цел да се предпазят от заразяване, оповестява още изданието.
"Мутацията е доста нападателна и би трябвало да се защитим ", сподели пред телевизия Мега Атина Лину, учител по епидемиология в Атинския университет. "Всеки би трябвало да носи маска на всички места ", добави тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР