За първи път в Европа напълно изкуствено сърце е било

...
За първи път в Европа напълно изкуствено сърце е било
Коментари Харесай

За пръв път в Европа напълно изкуствено сърце успешно присадено в Италия

За първи път в Европа изцяло изкуствено сърце е било присадено сполучливо на пациент в италианския град Неапол , осведоми " Евронюз ".

Биопротезното сърце , създадено от френската компания Carmat, към този момент е било присадено на пациенти в условия на клинично изпитване в Съединени американски щати, само че тази интервенция бележи първата комерсиална продажба и приложимост на продукта .

През декември 2020 година Carmat получи утвърждение от Европейски Съюз да продаде устройството като мост към сърдечна трансплантация за пациенти, страдащи от краен етап на сърдечна непълнота.

Устройството е направено от композиция от биологични и синтетични материали и е създадено за пръв път през 2008 година.

Според Мариса Де Фео, шеф на кардиохирургията в болница Azienda Ospedaliera dei Colli, Monaldi в Неапол, новото изкуствено сърце от Carmat се съпоставя удобно с модел на SynCardia Systems, което са присадили по-рано.

" Досега сме присаждали SynCardia, изцяло механично изкуствено сърце с четири механични клапана вътре, до момента в който Carmat има четири биологични клапана ", посочи тя.

" Вече е ясно, че то е доста по-лесно да се ръководи . На първо място, то не е шумно , защото шумът е огромното ограничаване на останалите устройства. Фактът, че то има биологични клапани, значи, че няма потребност от декоагулация, което понижава риска от тромбоза и кръвоизлив ", посочи още кардиохирургът.

Ще забележим ли скоро бионични сърца? " Да кажем, че през идващите няколко години се надяваме да има повече нововъведения и се надяваме да продължим да бъдем първите за присажданията ", означи Де Фео.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР