За първи път в дейността си у нас JTI България

...
За първи път в дейността си у нас JTI България
Коментари Харесай

JTI България насърчава физическата активност на служителите си и подкрепя хора с увреждания чрез проекта „Движи се. Виж. Помогни“

За първи път в активността си у нас JTI България сътвори план, който по едно и също време е ориентиран към положителното физическо и ментално здраве на чиновниците на компанията, и към благотворителна интензивност. Чрез плана под наслов „ Движи се. Виж. Помогни “ компанията провокира своите чиновници да живеят по-активно и здравословно, като всяко тяхно деяние в границите на програмата генерира подаяние към кариерния център за хора с увреждания Jamba.

Участието беше непринудено и всеки от чиновниците имаше опция да събира точки, като посети естествени и културни забележителности в България от препоръчан от компанията лист с над 300 обекта, или посредством физически интензивности като вървене, тичане, плуване, колоездене. В самодейността се включиха 36 от чиновниците на JTI България.



Проектът се организира през юли и август тази година. През този интервал чиновници на JTI България посетиха 265 разнообразни местоположения, направиха 19 милиона крачки, изминаха над 2400 километра с колело и преплуваха над 240 километра. Някои от тях даже участваха в маратони като „ Витоша 100 “,„ Трявна Ултра “ и „ Балканиада “. В плана се включиха и техните фамилии и другари, които също припознаха идеята и способстваха за мотивацията им.

Събраните от всички действия на участващите чиновници точки бяха преобразувани във финансово подаяние за Jamba.



Историята на JTI Българияи Jamba започвапрез 2020 година, когато компанията взема решение да поддържа плана на неправителствената организация за основаване накариерен център за хора с увреждания. JTI България е един от дълготрайните сътрудници на идеята, като за последните 3 години е взела участие в множеството начинания и събития на кариерния център.

Организацията Jamba е създаденапрез 2017 година, с съществена цел да поддържа хората с увреждания в натрупването на значими умения и пълномощия за по-добрата им реализация на пазара на труда. Центърът „ Jamba – Хъб на опциите “ е пространство, което реализира образования в разнообразни професионални сфери, предопределени за хора с увреждания, на тематики като QA, UX, UI, Excel, мекиумения, програмиране, работа с данни, кулинарни умения, графичен дизайн, български език, британски език. Организацията предлага и образования за компании, отворени за многообразието в своите екипи. За последните 5 години Jamba съумя да обучинад 600 душина професионални и меки умения, както и давключи в пазара на труда над 400 кандидатис разнообразни благоприятни условия. Jamba e и уредник или сътрудник на разнообразни събития, фокусирани върху хората с увреждания, благотворителността и спортакато „ Агенти на смяната “, Run2Gether и Етап България.

„ JTI Българиявярва в идеята на Jamba и разпознава казуса с включването в пазара на труда като едно от най-големите провокации пред хората с разнообразни благоприятни условия. Нашата компания и екип има вяра, че напъните на бизнеса в поддръжка на действия,които усъвършенстват достъпа на разнообразни обществени групи до значими за тях запаси и услуги, са основни за развиването на обществото като цяло. “, сподели Мартон Патаки, шеф на JTI България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР