За първи път, в Деня на народните будители, община Казанлък

...
За първи път, в Деня на народните будители, община Казанлък
Коментари Харесай

Община Казанлък връчи първите си годишни награди за култура, изкуство и духовност

За първи път, в Деня на националните будители, община Казанлък връчи годишни награди за просвета, изкуство и нематериалност .
Стипендиите за 2019 година по Общинската стратегия за протекция на детето получиха пет деца от Казанлък . Най-малката е пианистката Христиана Харалампиева, притежател на многочислени награди от състезания по пиано, ученичка в Средно учебно заведение “Екзарх Антим I “. Останалите стипендианти са единадесетокласничката от Националното учебно заведение по приложни и изобразителни действия „ Акад.Дечко Узунов “ (НУПДИ) Ванеса Георгиева, отдадената на балета Стефани Джурова, седмокласничка в СУ “Екзарх Антим I “, седмокласничката от ОУ “Свети Паисий Хилендарски “ Елена Николаева, притежател на награди от музикални състезания, и Дария Радулова, деветокласничка в СУ “Екзарх Антим I “, печелила редица надпревари по тенис на корт.
В категория „ Жива памет “ - история, нематериалност и кразнание, са отличени културният активист и държавник Веселин Шивачев и архиерейският наместник в Казанлъшка духовна околия отец Петко Мотев. Доайенът на Общински спектакъл „ Любомир Кабакчиев “ Георги Антов и оперетната прима на Казанлък Мария Стоянова бяха отличени в категорията „ Магията на писаното слово “ – библиотечно дело, спектакъл, литература. Надя Тончева, основател на „ Джаз фест Казанлък “, и Цветан Цочев, хореограф и началник на Ансамбъл за национални песни и танци „ Искра “, получиха премиите в категорията за музика и танц „ Красота в мелодия и движение”.
Отличията в категорията „ Ваятел на българщина “ – изобразителни изкуства и занаяти, са за лютиера Андриан Андреев, специализант на интернационалната школа „ Антонио Страдивари “ - Кремона, и художничката Ренина Лекова. Дора Петкова, основател на Народно читалище „ Жар – 2002 “, е притежател на премията „ Пазител на традицията “ за читалищно дело, фолклор и обичаи. „ Будният дух на Казанлък “ в региона медии и публицистика получи Славяна Гайдарова.
Бяха връчени и две специфични награди - за разпространение на танцовото изкуство и почтено показване на Казанлък на международната сцена на хореографите Антония Каярова и Николай Тенев, ръководители на Клуб по спортни танци „ Киара – Н “ и за интензивно присъединяване в културния живот на града и запазване на българския дух Общинска библиотека „ Искра “ с шеф Анна Кожухарова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР