За първи път в Дедово ще има Кино под звездите“.

...
За първи път в Дедово ще има Кино под звездите“.
Коментари Харесай

Кино под звездите в Дедево: Прожектират български филми на открито

За първи път в Дедово ще има „ Кино под звездите “. Всяка събота на юли от 21 часа ще бъдат прожектирани нови български филми. Това ще се случи на поляната в центъра на селото. Ще има пейки и столове. А запалянковците, които желаят да видят звездното небе и звездите от екрана непосредствено от ливадата, ще би трябвало да си носят постелки за сядане.
Прочетете още
„ Кино под звездите “ ще завърти нови български филми на одобрени режисьори и родни екранни звезди.

В програмата: „ Голата истина за група „ Жигули “, „ Стъпки в пясъка “, „ Дъвка за балончета “ и „ Като за последно “.

Началт е на 8 юли от 21 часа с кино лентата на Виктор Божинов Голата истина за група " Жигули ".  В „ групарите “ се превъплъщават Михаил Билалов, Филип Аврамов, Димитър Рачков, Герасим Георгиев – Геро,  Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас. Звездният актьорски състав (с поддържащи група „ Жигули “ роли) се добавя още с Параскева Джукелова, Август Попов, Илияна Лазарова и младата Климентина Фърцова.

15 ЮЛИ Е ВТОРАТА ЮЛСКА СЪБОТА от програмата на „ Кино под звездите “. В 21 часа локалните киномани ще гледат от поляната смешно-тъжната история, озаглавена СТЪПКИ В ПЯСЪКА. Този филм на режисьора Ивайло Христов е удостоена със „ Специалната премия на журито “ на 18-ия Международен кино фестивал „ Любовта е полуда “, както и с „ Наградата на публиката “ на 29-тия Фестивал на българския игрален филм „ Златна роза “. Зрителите „ се срещат “ с известните от дребния и огромния екран „ звездни “ артисти като Иван Бърнев, Асен Блатечки, Башар Рахал, Деян Донков, Яна Титова, Велко Кънев. Ще видят и още доста наши и задгранични звезди с поддържащи функции в СТЪПКИ Пожарна охрана ПЯСЪКА.

Третият сигнал, който ще бъде прожектиран на 22 юли от 21 часа под звездите в Дедово, е ДЪВКА ЗА БАЛОНЧЕТА. Дали можем да забравим първата обич – е въпросът, който режисьорът Станислав Тодоров – Роги задава с комизъм и носталгия в лентата си. В основните функции на тази сантиментална история са: Теодора Духовникова и Иван Юруков. Сценария на " Дъвка за балончета " е с премия " Златна роза "

29 ЮЛИ, 21 ЧАСА. „ Кино под звездите “ показва КАТО ЗА ПОСЛЕДНО. Това е заглавието на кино лентата, който е финален в тазгодишната юлска стратегия на киноинициативата под небето и на поляната в Дедово. Организаторите молят „ Кино под звездите “ да не се възприема като за последно.

Филмът на Ивайло Пенчев КАТО ЗА ПОСЛЕДНО въвлича феновете в поредност от смешно-тъжни, даже неуместни прекарвания. Взаимоотношенията сред героите са  изпъстрени със смях и сълзи, само че най-много с обич и другарство.  КАТО ЗА ПОСЛЕДНО е събрал в едно съзвездие: Филип Аврамов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев, Герасим Георгиев – Геро, Антон Радичев, Любен Чаталов и десетки още обичани артисти. Мария Бакалова – към този момент звезда на международното кино, тук играе скромната и лъчезарна Алекс. Комедията е с Награда на публиката на фестивала „ Златна роза “.

Кино под звездите в Дедево – всяка юлска събота (от 8 до 29.06.), се провежда от  Читалище „ Даскал Димо 2022 “ – Дедово. Осъществява се по концепция на Русалия Игнатова, член на читалищното настоятелство. Младата дама е подбрала филмите, създател е и на киноплаката. Партньор на събитието е Националната гимназия за театрални и екранни изкуства – Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР