За първи път в черния списък са включени три модела.

...
За първи път в черния списък са включени три модела.
Коментари Харесай

Xiaomi призна за остарели още няколко смартфона, за които повече няма да има обновявания. Ето ги списъците

За първи път в черния лист са включени три модела. Модификациите на четвъртия към този момент бяха включени в черния лист, само че в този момент той е безусловно занемарен.

Xiaomi постоянно прибавя към своя лист EOL устройства (end-of-life) – телефони, които са приети от компанията за остарели. А това осначава. че те към този момент няма да получават систематични актуализации, актуализации на фърмуера и пачове за сигурността. В края на март компанията добави три нови модела към листата с такива устройства и нови модификации на четвърти модел.

Сред новите попълнения в листата на излезлите от приложимост устройства са следните модели:

Redmi Note 10 Pro (глобалната версия); Redmi Note 10 Pro Max (глобалната версия); Redmi Go (руската версия).

Също по този начин, явно, компанията е спряла да поддържа и всички модификации на Redmi 9T. Сега този смарт телефон се загатва без никакво разяснение за пазара, макар че преди този момент модификациите бяха маркирани и ги имаше.

Заслужава да се означи, че Xiaomi стопира да поддържа своите модели не напълно, а по пазари и нормално има доста повече от „ световна версия “ и „ китайска версия “. Така да вземем за пример, неподдържаните преди този момент модификации на гореспоменатия Redmi 9T бяха следните: Redmi 9T (ID), Redmi 9T (TR), Redmi 9T (GLOBAL), Redmi 9T (TW), Redmi 9T (eea), Redmi 9T (ru).

Това значи, че притежателите на Redmi Note 10 Pro (Max) и Redmi Go за другите пазари към момента могат да разчитат на актуализации, само че шансът им надали ще продължи дълго.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР